Related Posts with Thumbnails

Meningkatkan kelajuan Broadband anda | Increase your Broadband speed

February 1, 2010 ·
Tingkatkan kelajuan Broadband anda
Caranya lebey kurang macam Bagaimana Untuk MozilaFirefox Lebih Laju | How to make Mozilla Firefox faster. Cuma yang ni langkahnya lagi singkat. Sesapa yang pakai broadband, boleh try utk tingkatkan kelajuan broadband anda. Cuma ada 4 langkah yang mudah. Ikut baik punya dapat baik punya. Ada brani. Ok ini macam.
1) Ada firefox? Buka aje firefox anda.
2) Taip about:config dalam address bar & enter!
3) Cari guna filter atau secara manual pun boleh

network.http.pipelining (tukar false kepada true)
network.http.proxy.pipelining (tukar false kepada true)
network.http.pipelining.maxrequests (tambah je nilai dia sehingga 30)

4) Right click mana-mana tempat kosong select New - Integer. paste aje nglayout.initialpaint.delay dan set nilainya jadi 0.

5) kalau kita guna broadband connection, kita akan load pages lagi laju. Try r kalau brani. Oh ya, ini just utk webbrowser MozillaFirefox sahaja!

Keep in Rollin Bebeh!

Lepas Baca Klik SINI sekali. TQ

English Version | How to increase your Broadband Speed
Who used the broadband? Itis band or ban? Anyway try keep this setting to increase your Broadband speed!

1) Open your Firefox
2) Type about:config in your address bar then enter!
3) For the Third step you can used Filter or Right Click-New-Integer method/ Search the listed
(Double clicking to make action happen)

network.http.pipelining (Change false to true)
network.http.proxy.pipelining (Change false to true)
network.http.pipelining.maxrequests set up to 30


4) Right click-New - Integer. paste nglayout.initialpaint.delay set up to  0.

5) Done. Just feel it. This trick just for mozilla only. Gud luck!

Click  HERE once after read! Thanks

6 comments:

gambutku said...
February 3, 2010 at 8:51 PM  

mantep. ternyata ada cara seperti itu ya.:D

jajarina said...
February 5, 2010 at 12:48 AM  

jap.. betol ke menda ni?? coz td try nak wat tp siap bg warning.. seram jd pape kat lappy ni, trus x jd wat.. tu nk tnye ni.. beetol ke menda ni????

SkreMpes! said...
February 5, 2010 at 8:52 AM  

Dia bagi warning untuk kita berhati2.

Anonymous said...
February 5, 2010 at 11:23 AM  

nice theme!

Teroris Cinta said...
February 12, 2010 at 4:47 PM  

membantu banget sob..lanjutkan dg yang baru sobat.....

Teroris Cinta said...
February 12, 2010 at 4:47 PM  

membantu banget sob..lanjutkan dg yang baru sobat.....

MyFriends

Sharing & Caring

Demokrasi adalah Ateisme yang tidak terbatas. Demokrasi adalah hal yang buruk dan bentuk Ateisme yang tertinggi.

Leave Your Words