Related Posts with Thumbnails

Surat Cinta Buat Nuffnangers

April 20, 2010 ·






* Tolong jangan inform bahawa kita telah klik iklan dalam CBOX atau Shoutmix yang ada dalam blog ini dan blog yang kita lawati kerana ia satu kesalahan. Cukuplah sekadar menulis nota 'salam' tanda lawatan/kunjungan. Ikhlas itukan lebih baik.

Dear Nuffnangers,

As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we'll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we're forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

Thank you for your attention.

Cheers
Blogger Relations Department
Nuffnang Sdn Bhd


Dan lepas layan jangan lupa bagi Satu Kali Klik untuk 
Terima Kasih!

23 comments:

IDEAlogyc Admin:Al-Hadi said...
April 20, 2010 at 11:54 PM  

same ler ngan koi..dh kene warnin pun...huhu..koi insaf dh[ye ke??]yer ler...

zulkbo said...
April 20, 2010 at 11:55 PM  

SALAM cHE WIE..
terima kasih for info
ramai yang tak perasan ni
tunngu cek kena "stop paying"
jer nanti..

Mazru Majid said...
April 21, 2010 at 2:12 AM  

salam..

koi pernah jugek dapat surat gini..

Sharinginfoz said...
April 21, 2010 at 9:00 AM  

memang betul.. tengok iklan kalau kita betul2 minat bukan sekadar kita click aja kan...

Buffered RM13.06

Gaji Berapa Kena Income Tax???

Kepala Bergetar said...
April 21, 2010 at 11:28 PM  

a'a, pernah gak dpt surat ni..

akuvision said...
April 23, 2010 at 7:23 PM  

betul tu, kalau ikhlas takyah sesebut nye

sUfFeR8zInE said...
May 12, 2010 at 2:37 AM  

aku rasa kau kire ok ladapat warning, sebulan lepas aku dapat warning + earning aku RM200+ burn mcm tu je sebab nuff g tau aku klik iklan aku sendiri, aku pon x tau bile mase aku klik, aku rujuk pada dieorg pon ckp aku klik, x tau la x sengaja klik ke ape abis mcm tu je erning aku,ingtkan nk kuakan cek ke 3,moral kat sini,jgn la klik or TERklik iklan sendiri,takut jadi mcm aku...


checkout : http://sufferedgezine.blogspot.com

akuvision said...
June 14, 2010 at 2:48 PM  

hehehe penah komen tapi dah telupa, terima kasih atas peringatan che wie. Akan lebih berhati - hati, kadang kita harus diingati. Terima kasih atas teguran anda

Affan Ruslan said...
July 3, 2010 at 3:43 AM  

salam ziarah che wie.
nice info.
Thanks ye.

Saya follow ye blog ni :)

Abu Luqman said...
August 4, 2010 at 10:34 PM  

salam ziarah malam malam

MASA said...
August 20, 2010 at 5:26 PM  

terima kasih kongsi info yg berguna untuk semua blogger. lepas ni kita sebagai blogger tidak perlu meminta sesiapa pun klik iklan pada blog kita. biarkan klik tu 'datang sendiri' bukannya diminta.

akuanakpahang said...
August 20, 2010 at 9:56 PM  

Terima kasih berkongsi maklumat yang baik ini TQVM.

gdoupt_monster71 said...
August 22, 2010 at 2:04 AM  

oh ye ke...ok thanks

Afiq said...
August 22, 2010 at 2:10 AM  

hoho btulla ape kate otai2 blogger..tula dorang xnk dga..hati biar ikhlas,jgn nk berharap sgt.. :)

sop said...
August 22, 2010 at 3:36 AM  

sop klik x harap sgt balasan..kalau balas tq..huhuh

sop pun dapat surat nih dulu :) semua dia antor kot..

sebenarnya kena seimbang.. jika traffic sikit, klik banyak.. mmg lain macam jer..
cuba traffic byk, klik sikit2.. ok kot.. huhuhu..

mr.curly said...
August 22, 2010 at 5:27 AM  

bro, wa suke la n3 ni..wa kopipes leh x??..(mntak ijin) hehe

ASSOYFINGER67 said...
August 22, 2010 at 8:41 AM  

T/k sharing...aku dah copy dan taruk kat blog aku..agar dapat memanjangkan info nie..bolehkan...promote kao sekali ler haha

SkreMpes! said...
August 22, 2010 at 3:16 PM  

Salam,
Mr Curly & Assoyfinger67!
Gua on je (coz inform dulu) Sharing is caring org kata..Thanks

ummuabdullahsyaakir said...
August 23, 2010 at 3:15 PM  

Salam bro...thanks for inform...minta izn nak copy paste yea.

Btw thnks juga dtg blog contest saya,nnt bila saya dh publickan main blog saya.jemput datng ea..

http://ummuabdullahsyaakir.blogspot.com

SkreMpes! said...
August 23, 2010 at 4:39 PM  

Ok..di izinkan.. truskan je

Cik Su said...
August 29, 2010 at 11:42 PM  

Cik Su malas nak baca sebab dalam bi..ade sape leh translate ke

Hairun Ariffsyah Bin Yusof @ Hashim said...
October 19, 2010 at 9:44 PM  

waduh2 takut gak ni.. nnti sape2 dpt symbol ni $$ dr sy.. fhm2 sy da click iklan

SkreMpes! said...
October 20, 2010 at 3:07 AM  

Sama aje la En.Hairun..lau letak tanda $$ pun, dey all detect gak. Just click je lau Ikhlas, then org len pun buat mende yg sama gak.

MyFriends

Sharing & Caring

Demokrasi adalah Ateisme yang tidak terbatas. Demokrasi adalah hal yang buruk dan bentuk Ateisme yang tertinggi.

Leave Your Words